Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ


Του Χρήστου Κατσαρού

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα νομίζω ότι γίνομαι παιδί και μου έρχεται στο μυαλό εκείνο το παλιό τραγούδι που λέγαμε στα σχολικά μας χρόνια:
Ο Μάϊος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ
να τον προϋπαντήσουμε, παιδιά στην εξοχή!
Και πράγματι μέσα σ’αυτό τον οργασμό της φύσης και της ανθοφορίας δεν μπορεί κανείς παρά να χαίρεται το ζωογόνο φως της άνοιξης, την πανδαισία των χρωμάτων και των αρωμάτων και να παραμερίζει έστω για λίγο όσα τον πίκραναν, όσα τον δυσκόλεψαν, όσα τον πλήγωσαν.
Φέτος, όμως, ζούμε μια διαφορετική πρωτομαγιά, πληγωμένοι καθώς είμαστε από τον φονικό ιό που θέλησε να μπήξει τα νύχια του στην καρδιά της ανθρωπότητας. Φέτος τα γλέντια, οι χοροί, οι εκδρομές, η χαρά να απλωθείς στη φύση, να μαζέψεις λουλούδια ή να πλέξεις στεφάνι, όλα αυτά επισκιάζονται από τις ζωές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν κι από το φόβο μήπως χαθούν κι άλλες. Η καρδιά και η λογική μας μας επιβάλλουν να κρατήσουμε άλλη στάση.
                Παρ’ολα αυτά η φύση έχει τη δική της λογική, ο ήλιος δεν θα πάψει να στέλνει τις αχτίδες του και δεν θα πάψει να μας ζεσταίνει, προμηνύοντας την έλευση του καλοκαιριού, η γη θα συνεχίσει να ανθίζει και να πρασινίζει  φωνάζοντας μας πως η ζωή είναι ένας αέναος κύκλος που θες δεν θες συνεχίζεται, όλα αναγεννώνται κι όλα μέσα σε αυτήν την έκρηξη ζωής μοιάζουν αισιόδοξα.
Έτσι λοιπόν και ο δικός μας κήπος, με λίγη φροντίδα κι από τον γράφοντα, πλημμύρισε από το μεθυστικό άρωμα των λουλουδιών κι από την παλέτα των χρωμάτων από το λευκό μέχρι το βαθύ κόκκινο κι από το απαλό μωβ ως το πιο ζωηρό πράσινο.
Καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά!

ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Ο ΚΗΠΟΣ ΕΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ! 1.5.2020 https://youtu.be/i1Te7qKDX2w

Φωτογραφίες:












































































 

Χρήστος Α. Κατσαρός (Chris Sintiki)
Δημοσιογράφος-ιδιοκτήτης των ενημερωτικών ιστολογίων :
ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ , ΠΕΝΑ ΣΙΝΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΓΡΑΦΙΔΑ και αρθρογράφος του Σερραϊκού Θάρρους, του Θάρρους της Σιντικής και της εφημερίδας Καθημερινός Παρατηρητής Σερρών
Ταχ. Δ/νση: Λιβαδιά Σιντικής Σερρών, Τ.Κ. 62055
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ.: 6945488779

E-mail: grafida.sintikis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.